Ce este implantul dentar ?

Implantul dentar reprezintă o rădăcina dentară artificială şi este utilizat în stomatologia protetică în scopul susţinerii restaurărilor asemănătoare unui dinte sau unui grup de dinţi.

Implantul dentar este un mic şurub , de forma rădăcinii dentare, prevăzut cu spire, confecţionat din titan medical pur ,care are o biocompatibilitate perfectă cu ţesuturile din cavitatea orală. Acesta se comportă identic cu structura rădăcinii unui dinte natural, formând o rădăcina artificială.

Estetica din primul moment: în funcţie de situaţie este posibil că imediat după înserare, implantul să fie încărcat, iar coroana protetică să fie ataşată. Dacă coroana protetică nu poate fi ataşată imediat, pacientul va primi o restaurare temporară estetică ce este purtată până în momentul înserării lucrării protetice definitive.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Fie că va lipseşte un singur dinte, fie toţi, implanturile sunt calea cea mai bună spre o înfăţişare naturală. Implanturile pot ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii, în numeroase aspecte:

 •     previn pierderea de os
 •     permit muscatul şi mestecatul în mod natural
 •     permit să va bucuraţi din nou de alimentele  favorite
 •     ajută la îmbunătăţirea obiceiurilor alimentare
 •     ajută la menţinerea celorlalţi dinţi în poziţia naturală
 •     favorizează vorbitul normal
 •     îmbunătăţesc aspectul facial şi general
 •     reprezintă o soluţie permanentă pentru dinții lipsă


Implanturile oferă numeroase beneficii, comparativ cu punţile convenţionale. În plus faţă de menţinerea osului prin înlocuirea rădăcinii, implanturile dentare oferă opţiuni de tratament care conservă dinții sănătoşi.


Mini implantul – soluţia ideală pentru stabilizarea protezelor totale mobile.

Numeroase teste ştiinţifice demonstrează că mai mult de 70% din protezele  totale şi parţiale la pacienţii de vârstă a treia devin inadecvate în timp (nu se adaptează corespunzător) şi reduc considerabil calitatea vieţii. De cele mai multe ori, acest lucru nu poate fi atribuit calităţii protezei ci mai degrabă resorbtiei osoase, într-un număr în creştere de cazuri şi schimbărilor asociate ţesuturilor moi (gingiilor).

La persoanele cu o vârstă de 70 ani şi peste, datorită edentației îndelungate, creasta dentară osoasă devine foarte îngustă, nepermiţând plasarea implanturilor standard, care necesită o procedură chirurgicală complexă. În plus, starea generală a acestor pacienţi nu permite tratarea chirurgicală majoră. Ca atare, implanturile cu un diametru redus (mini-implanturile) care permit o plasare minimal invazivă, se potrivesc perfect acestor condiţii. În general, pentru fixarea protezei, este indicată inserarea a minim 4 mini-implanturi în maxilar. Spre deosebire de implanturile standard, mini-urile permit, de cele mai multe ori, încărcare protetică imediată.
 
Avantajele mini-urilor

 •     oferă stabilitate protezelor pentru că pacientul să poată mânca şi vorbi mai uşor
 •     nu necesită mai mult de două programări la medicul dentist
 •     proteza veche poate fi modificată şi adaptată, astfel încât să se potrivească perfect pe aceste implante
 •     pentru a permite igienizarea, protezele pot fi îndepărtate cu uşurinţă


Astfel, la sfârşitul tratamentului, pacientul fericit va putea să mănânce, să vorbească şi să se bucure de viaţă, fără a trăi inhibiţiile date de instabilitatea protezei! Cu o îngrijire optimă acasă şi controale periodice, mini implanturile dumneavostră şi proteză stabilizată de acestea va pot oferi un zâmbet natural.