Ortodonție

Tratamente și Aparate Dentare – Cluj

Ce face ortodonția?

Are ca scop diagnosticarea şi corectarea anomaliilor dento-maxilare, contribuind la obţinerea unui aspect dento-facial armonios. Conform statisticilor actuale, circa 90% din populaţie prezintă diverse anomalii dento-maxilare. Vestea bună este că  tratamentele ortodontice  pot fi acum recomandate pacienţilor de orice vârstă.

Indicaţiile tratamentului ortodontic:

În funcţie de tipul de anomalie dentară sau scheletală, majoritatea tratamentelor ortodontice la copii încep la vârstă de 9-10 ani . Există însă şi anumite situaţii în care tratamentul trebuie  instituit mai repede.

Deoarece tratamentul ortodontic poate fi efectuat  în principiu la orice vârstă, mulţi adulţi se decid în final pentru corectarea eventualelor anomalii de poziţie ale dinţilor. Există acum modalităţi de tratament practic „invizibile” (invisalign, incognito). Tratamentul ortodontic propriu-zis durează în medie între 2-3 ani, după care urmează alţi doi ani de stabilizarea a rezultatului obţinut, timp în care pacientul este periodic monitorizat de medicul curant.

Dacă în cazul copiilor, anomaliile mai grave, cum ar fi cele de poziţie ale maxilarelor, pot fi corectate aproape exclusiv prin tratament ortodontic , în cazul adulţilor este adesea necesar un tratament combinat inter-disciplinar chirurgical şi ortodontic. Durata tratamentului ortodontic variază în funcţie de vârsta pacientului, amploarea şi modul în care este respectat planul de tratament. Tipul de tratament va fi recomandat de către medicul ortodont pentru fiecare caz, individualizat.

Manopere ortodontice efectuate în clinică noastră:

Tipuri de aparate dentare

APARAT DENTAR SPARK ALIGNER

SPARK este un aparat dentar aproape invizibil. Este o alternativa discreta la aparatul dentar traditional. Citeste mai mult

SAFIR

Acest apart se fixează pe exteriorul dinților, dar este estetic. Acesta este discret, aproape invizibil. Brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, aproape că nu se vede.

APARAT ORTODONTIC FIX CU BRAKETURI METALICE

Este cel mai des întâlnit aparat dentar. Este mai ieftin decât alte aparate fixe, fiind realizat din oțel inoxidabil.

APARAT ORTODONTIC MOBIL

Acest tip de aparat se aplică unei dentiţii mixte, atunci când există și dinți de lapte, dar și dinți permanenți.